December 2009 [at] Blog yang tak update..haha Blog yang tak update..haha: December 2009

4 Tourmaline Flusk Untuk Kesihatan

Salam sejahtera dan selamat tahun baru 2010, aku agak bz sedikit dan ini menyebabkan aku tidak mendapat mengupdate Mr Propito aku ini...

Aku tengah menceburi E-Dagang yang masih baru dilancarkan (pada July 2009).  Produk ini mengenai Tourmaline Flusk yang merupakan botol yang boleh memanipulasi air menjadi alkali... Alkali adalah merupakan air yang elok untuk diminum dan sihat untuk kesihatan..

53 Syarat Jika Nak Buat Maksiat

Perkara ni aku nak berkongsi bagi sesiapa yang hendak membuat maksiat... Bagi yang teringin nak buat maksiat, korang kenalah patuhi syarat-syarat berikut... Selepas korang patuhi syarat ini barulah korang boleh membuat maksiat...

22 Download Movie Jalang 2009

Download !!!!
Movie cetak rompak da kuar ni, cepat !!!

Benda ni aku takut kena blok je ni, cepat download.

48 Contest Hidup Berani Untuk Gagal a.k.a aku malu


Memang malu la buat game kutuk mengutuk ni...huk3.. ramai gak kutuk aku sampai aku rase nak nangis .hahaha (ade ka nangis tapi tergelak)
Disebabkan contest Hidup Berani Untuk Gagal.. Aku wat game yang amat berani untuk dikutuk dan kemungkinan aku gagal untuk meneruskan berblogging ni (korang paham kan ape aku cakap, huhu takut korang pening ngan ayat aku..hehe)

Sebenarnyer "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" adalah satu contest dari blog Denaihati  yang aku dapat tahu dari blog Umiharizahin

19 Harga Bawang Terus Naik Tinggi



Huh, bawang oh bawang.... Atau perniaga oh perniaga..

12 Atasi Mata Letih

Arghhhhh !!! letihnyer mata... asik hadap komputer jer. Camana nak fokus kerja ni ( Alasan Munasabah g tea break ).. huhu
Korang pernah hadapi masalah ni tak?  Mesti ada kan kerana mejoriti akan mengalaminya.
Aku ada baca majalah wanita dan terserempak dengan artikel " Cara Atasi Mata Letih "... Haha, ko baca majalah wanita zat ?  Tak kisah la baca apepun, yang penting tu semua ilmu, tul tak?

Ni tips aku nak kongsi ngan korang, firstly kite kena tahu simptom-simpton dahulu..

16 Kerja, Senang or Susah ?

Kerja ?????
Aku tetibe pikirkan perkara ni, memang tetibe la....  Ko ni angau ke zat ?  haha pe plak angau, aku pikir masa depan..
Sekarang ni aku kerja kat sektor kerajaan, sambilan hehe.. Aku skrng ni tengah break tuk sambung belajar, jadi baik aku cari duit kan ??

21 Spam Yang Teruk

Spam ?  Mesti korang tetanya ape tu spam kan.. Ok, Spam ni merupakan cara x berkhemah seseorang mempromote link masing-masing..
Sebagai contoh menghantar link mereka ke email orang tanpa restu pemilik email tersebut.

Aku ada berselak blog kawan aku, dan ternampak cara promote link yang tidak bertanggunjawab ni.
Kenapa diorang nak buat spam ni?
Nak tahu lagi, baca la entri ni lagi... Arhgggggg !!!!!!

11 5 Tips Kuatkan Daya Tahan Penyakit

Korang seorang pekerja?  Korang Rasa diri korang sihat selalu? Korang Amalkan berblogging di siang hari?
Kite ni kena hargai nyawa dan kesihatan berbanding dari wang... Sape setuju ngan aku ?  hehe

Aku nak bagi tips yang amat mudah dan korang mungkin tak sedar akan kebenaran yang akan aku berikan ni..

20 Ariff Shah Politik BN?


Hehe, jangan salah anggap... Ni bukan Ariff Shah Barisan National...
 Ni blog Ariff Shah yang tak de kena mengena dengan Ariff Shah si blogger ni..huhu
Ni Blog Ariff Shah yang agak simple, dan mempunyai domain.com sendiri..hehehe
Dia ni bukan politik tau, dia ni hanyalah insan yang mempunyai blog Ariff Shah..huhuhu

10 Dakjaat Yang Jahat Sangat


Teruk gak Dakjaat tu kutuk aku.... WAlaupun kutukan dia tu agak tak proffesional.. Tapi aku layan gak..hahaha
Aku tngk blog ko ni agak best dan mengancam, tapi aku kurang minat la layout hitam yang bajet elegen tu..huhu.
Walaupun begitu aku tngk blog ko antara lain dari yang lain lah, memang aku suke tngk blog ko..

15 Cabaran Bahasa Pilihan

 Aku sahut cabaran Decorations     demi RM30 ringgit
Dengan taruhan nama pilihan propito aku dan mengunakan bahasa aku..
Korang kalo nak join boleh layari www.kosmo.com.my  Decorations  

Cabaran dimulakan dengan Bismillah....  
 Dan dengan hanya secebis ilmu dari tuhan, aku mulakan....


15 Denaihati Terlalu Terlanjur


Kali ni aku nak cerita sikit pasal Blog DenaiHati... Aku tngk blog dia ni agak ramai pengunjung dan tak sangka pulak dia ni masuk game aku ni...hahaha... Selalu orang yang banyak traffik ni agak sombong , aku tak nak la bagitau sape orang tu..hehe

49 Game Exchange Post Link

Korang nak main game best tak ?
Game yang membolehkan traffik korang naik ?
Game yang membolehkan kite menkretifkan diri kite dengan penulisan ciptaan kite?
Begini ceritanye, aku nak buat satu game khas iaitu hampir same dengan Exchange Link.

11 Ratu Salju Pelbagai Entri


Oh, kurang asam ko kutuk aku ye... Puji la sikit blog aku yang lawa ni, nape ramai sangat kutuk background aku ni..huk2....

Blog Ratu Salju ni aku tngk banyak kebaikkan kalo baca.. info memang umph!! la..hehe. macam Ni " Masalah Jika Tak bersyukur"  kalo tak bersyukur, camni la jadinye " overdos kosmetik "..

11 Cuzshar Hot Sangat



Yes.... Cuz..  aku bz arini dan memang agak bz sehingga tak dapat nak kutuk blog ko.haha
Blog cuz ni aku suke sebab banyak info yang best2... Aku sebelum ni nak amik theme yang si cuz ni pakai sebab nampak semat.. Tapi aku terpikir yang agak tak best kalo aku pakai theme yang same ngan cuz sebab aku takut orang ingat aku copy paste blog yang agak famous...haha

11 Jelajah Fndrocka wordpress


Blog fndrocka agak simple dan bersahaja, aku tak nak kutuk sangat la... Kali ni aku nak cakap mengenai blog fndrocka...
Aku memang amik masa tuk mood aku datang tuk baca blog fndrocka ni.. Sebab kali petama je aku bukak, aku terus rasa bosan..
Tapi aku kena bukak jugak sebab aku terpaksa kerana dia da join game aku ni... hehehe
Memang aku amik masa la nak baca blog ko ni sebab aku tak terasa nak baca pun..huhu

6 Kekurangan Heatzik Dan Kelebihan


Blog Heatzik ni blog Software Ke ?
Korang Rase-rase blog ni blog software ke ?
Aku nak bagitahu, sepatutnye ko kenalah tukar tagline "Everything about Software" sebab blog ko ni tak la macam tmpt nak download software..

11 Ni blog aku ke blog MohdRidzuan


Ni Blog baru aku yang dipanggil blog aku la... dah pun memang blog aku..hahaha

Ni blog aku a.k.a milik MohdRidzuan ( yelakot namanya sebab url tulis camtu ).
Blog ni nampak macam malas sikit nak adjust-adjust theme.. nampak simple. dan tajuk tu macam tak melambangkan identiti.. Aku rase baik ko wat identiti, yela kalo aku kan... aku leh kata tu blog aku sebab tajuk dia pun blog aku...hahaha

13 Cerita Hati Biha Maz?


Cerita Hati dan Biha-Maz..
2 Insan berbeza dan suke bersama..hahaha
sebenarnye same je , nama je lain.. satu tajuk dan satu url dia..hak3

19 What the Hell of "BlynkDontByte"


Blog Blynk Dont Byte?
Blog perkebenda ni?  Macam tak menarik blog dia ni..aku tngk pun cam tak fames blog dia ni...
Nak kata blog baru, aku nyer lagi baru sebab dia nyer dari oktober.. dan aku nyer dari november..

12 Blog [Dot] Com Dilot


Blog Dilot, urm... aku kenal dia untuk klik-klik nuff ni..hehe
Ko kutuk blog aku, huh!!  tapi aku rase memang background aku tu tak beberapa best la.. nanti aku tukar.huhu

Cume ada sesetengah post ko ni aku dapat selongkar, memang tak best... Sebab ape tak bes, sebab ko tau ko nyer background putih... Jadi ko kenalah jaga colour penulisan ko tu kan. macam ni  .  Aku sakit mata tngk dan orang yang tngk tentu akan sakit mata...Perkataan kuning dan backgroung putih mana ok, kalo nak pakai kuning pun mestilah gelap sikit...

11 Warna Merah Ezany-Kun


Blog ni aku penat cari idea camana nak kutuk... Tapi aku ni jujur, yang baik aku cakap baik.. Kalo tak baik aku terus terang je..

Blog Ezany-Kun, blog yang banyak info best untuk kite.. Mungkin sebab blog ni da lame, jadi banyak input telah dimasukkan. Dan aku tengok ramai pengunjung datang ke blog Ezany-Kun ni.
Walaupun dia Kutuk Blog aku di sini, tapi aku tak kan balas dendam sebab kite kena berpikiran terbuke kan..haha

13 Empty Decorations For Miss N



hye,  blog Empty Decorations  , blog yang aku selalu lawat gak, nama panggilan Miss N...hehehe..

N for Nobody like me..huhuhu
Aku gurau je, jangan amik ati ye.


9 Akitoimada Coretan Perasan


Huh, Akitoimada  ... blog yang baru aku kenal dan orang pertama join game aku ni..hak3
Aku tngk owner dia lawa, tapi tak tau la da berpunye atau tak,huhuhu

16 16 Ebook Percuma Newbie

Hye, Hari Ni aku nak cube sesuatu selain nuffnang... Sesuatu yang agak best dan memerlukan sokongan orang ramai untuk aku sendiri..kikiki

Ape yang aku join ni adalah program Affiliate, yang turut merupakan program untuk kite menolong mempromosikan produk Usahawan internet malaysia bagi mengumpul List email diorang..

24 Malas Untuk Hidup Lama

Malas la korang untuk hidup lama.

Korang mesti terkejut kan kalo aku wat entri camni, yela sebab orang akan pandang negatif jika malas ni..
Sebenarnya kite ada masa perlu bermalas-malas, nak tahu kenapa ?

Ok, jika korang pikir bahawa korang bangun pagi dan terus sibukkan diri korang dengan kerja selama beberapa jam... Cergas giler korang kan, mesti korang rasa sihat.  Tul tak?

4 The Best Of Zee Avi

Korang pernah tak dengar mengenai Zee Avi ?
Huh !! Korang memang.. yang korang tahu Siti Nurhaliza je kan.Huk3
Lagu Zee Avi ni best la jugak, korang download la... Huhu
Aku Kali ni nak kongsi Mengenai Zee Avi, best gak. Korang layan ye.
The Best Of Zee Avi..Layan

Percuma E kursus Affilliate. Hanya masukkan nama dan email